Busy woman

Ibland bara måste jag älska mitt schema.
 
En vän till mig har fixat två filmer, en som han väldigt gärna vill se och en som jag väldigt gärna vill se. 
 
"... sen ta en filmkväll lite senare i oktober."
 
Men så här ser det ut för mig i oktober:
 
1:a helgen: jobb
 
2:a helgen: fältkurs i Kristineberg i Göteborg
 
3:e helgen: jobb
 
4:e helgen: fältkurs på Tjärnö
 
Och sen är vi inne i november helt plötsligt.
 
"eller november wink;)"
 
Där ser man, men vi ses väl i november då. På återseende. 
Dock har jag sett till att jag får in en liten lucka att fira ett födelsedagsbarn, så jag känner mig lite duktig! :)
 
 
 

Lite bilder från Tjärnö-helgen

Det var fullkomligt underbart på Tjärnö! Jag skulle kunna skriva en hel uppsats om detta men väljer att lägga ut de få bilder jag hann med att ta (ja det var galet mycket att göra så ibland hann man inte ens med att tänka, hehe).
 
I fredags var vi ute med båten och gjorde lite olika bottenskrap. Ett av dessa var lerbotten och jag var en av de få som vågade dyka ner där med händerna och gräva runt efter maskar med mera ;) 
 
 
 
 
 
I ett av skrapen fick vi upp bland det coolaste jag har sett, spindelkrabbor!! EN STOR FET VARNING TILL ER SOM HAR ENORM FOBI FÖR SPINDLAR, KOLLA PÅ EGEN RISK, eller hoppa över just denna bild...................... men de är bra söta faktiskt :) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi kollade även in visnings-akvariet de har där och där hittade jag denna snygga krabat. Han var inte så liten heller.
 
 
 
 
Idag var vi ute och "fiskade", håvade, plankton. 
 
 
 
 
Jag missade tyvärr att fota i lördags när vi var och samlade in material på klippstrand respektive sandstrand. Samt räkfesten vi fick.
 
 
Men med andra ord, jag längtar dit redan!
 
 

Tjärnö här kommer jag!

Jag får följa med på fältkursen!!! Trots att jag var sen med anmälan. Jag har med en stor nervositet väntat på ett svar och idag fick jag detta mail:
 
 
Marie,

Nej, det var inte försent. Du är med på min lista över deltagare.

Med vänlig hälsning:

(????)
 
 
Puh vilken lättnad. Men sen var det jobbighetsfaktorn nr 2 att ta tag i - dvs att ringa far min och fråga om jag kan låna pengar till denna resa. Jag verkligen hatar att be om pengar. Hatar, hatar, hatar. 
 
Men jag får låna pengar. Dock vågade jag inte be om hela beloppet, så jag få punga ut lite själv... så det blir till att snåla lite ändå. Aja. Jag får iallafall åka på en härlig resa till västkusten där jag kommer få göra en massa skoj! :) 
 
Nu har jag bara lite beslutsångest över vilka biljetter jag ska boka. Det går ett tåg så jag är framme 15.23 och det kostar 499 kr. Dock är första upphämtningen vid 18.15 så jag kommer få sitta i Strömstad i nästan 3 timmar. Nästa tåg som passar är framme 17.45 och kostar 805 kr, men där är det 3 byten. Det sista alternativet kostar hela 844 kr, men där är det bara 1 byte. Hm, svårt val. Just nu överväger jag starkt att åka med det tidiga tåget och hoppas på att det finns något att göra vid stationen i Strömstad iallafall. Jag ska fundera i nån timme eller så...
 
 

Stjärntecknet Kräftan - del 3



 
"Kräftor har ofta runda ansikten, en väldigt slät och ganska ljus hy och det är vanligt att de är rödhåriga. De har oftast håret långt och ibland kan de låta det blir lite för ovårdat. Samma sak gäller med deras kläder, de glömmer lätt ett BH-band eller går med en slarvigt knuten slips. De klär sig gärna traditionellt och i blå och grå toner som passar deras ljusa hy. Kräftan har en tendens att hålla fast vid saker, det gäller även den egna kroppen. Det kan därför vara svårt för dem att gå ner i vikt, och de flesta är inte särskilt fysiskt aktiva. Ändå är de starka och ofta friska. De kan vara kutryggiga, och karakteristiskt är att de kastar en blick över axeln lite för ofta, för att vara säkra på att ingen fara hotar.
 
Kräftan är en sann romantiker, och tror på lojalitet, samhörighet, trohet och gemenskap. De är mycket envisa och lyckas se till att de får det de vill ha. Risken är stor att Kräftan gömmer sig i sin trygghetssfär och aldrig ger sig utanför hemmet. Det är synd med tanke på hur många det finns som behöver djup kärlek och omvårdnad.
 
De är väldigt känslosamma och sentimentala och vältrar sig gärna i sina känslor och kan gnälla om allt och njuta av att inta en martyrroll. Kräftan har ett stort behov av bekräftelse, ibland är det svårt för andra att veta om något verkligen är fel, eller om de bara gnäller för att få uppmärksamhet. Problemet är att det kan vara svårt även för Kräftan själv att hålla isär behoven. De kan vara mycket självupptagna och vill ha mycket tillbaka för den omtanke de ger till andra.
 
Blygheten kan vara deras verision av att de egentligen går runt och bara tänker på sig själva och är ointresserade av andra människor, trots att de egentligen är människovänliga.
 
En Kräfta kan överraska alla med vredesutbrott. Då har de en fruktansvärd arsenal i alla de hemligheter de lyckas ta reda på och komma ihåg och kan ställa till en hemsk oreda. Blir en Kräfta själv sårad hämnas hon garanterat, och även om familjen är det viktigaste hon har kan hon vända sig emot den om hon har ett personligt mål som ska nås till varje pris.
 
Kräftan är svår att älska. De ställer så höga krav, och reagerar barnsligt. En Kräfta blir lätt beroende av sin partner, och kräver att kärleken bevisas gång på gång. Helst ska partnern visa sina känslor i form av dyra presenter - då får Kräftan både emotionell och materiell trygghet. Kräftor har lätt att förstöra sina förhållanden, med svartsjuka, misstankar om otrohet och genom att övertolka varje ögonkast och varje ord. Kräftor klättrar gärna socialt när de gifter sig, partnern ska helst ha högre status, så att de själva kan ägna sig åt hus och hem och materiell trygghet. Kräftor skiljer sig sällan, hellre har de en affär i det fördolda och behåller sin välbekanta trygghet.
 
De har stor aptit på mat, sex och ägodelar, och det finns en risk att de går över gränsen och blir vulgära."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 små saker

  • Jag är sååååå spänd i min nacke just nu att jag inte vet om jag kommer att kunna ta mig upp ur sängen imorgon. Det känns som om jag kommer få nackspärr eller nåt. Måste vara från den super kaotiska jobbdagen igår.

  • Insåg att sista dag för att säga att man vill följa med på fältkursen var i fredags, så nu vet jag inte om jag kommer få följa med :(( Har mailat läraren och väntar nu på svar... 
 
  • Jag tycker inte om när mina vänner mår dåligt eller har några bekymmer. Just nu är det en av mina vänner som är lite nere. Hade hen tyckt om sötsaker hade jag bjudit på massor av såna här:
 
 

.

 
 

Kämpar

Sms:ade Ellis för att höra med henne hur lång tid hon tror att jag behöver ha på mig att plugga till en dissektionsdugga för att vara heeeelt säker på att klara den. Ellis är en person som hellre överdriver pluggtiden än att chansa på att det funkar ändå. Så jag litade på att hon skulle kunna hjälpa mig att sätta ett passande datum.
 
Ellis svar: "Men 3 dagar borde räcka, då kan du inte misslyckas :-)"
 
Hahahahahahahahahahahahaha.
 
Assååå....
 
Såg framför mig typ 2 veckor. Jag har kanske en överdriven rädsla för denna rest? Jag menar, om Ellis tvärsäkert säger 3 dagar så skulle det i praktiken till och med vara möjligt att klara den efter bara 1-2 dagars plugg. 
 
Jag fick nämligen ett mail från nya huvud-assistenten i den kursen som jag har denna dissektionsdugga som rest i där hon sa att jag själv får bestämma när jag vill komma och göra duggan.
 
Jag klarade förresten omtentan jag hade idag!!!!! Jag kanske borde gå på puben innan varje tenta jag gör ;) Men gud vad nervös jag var. Så när han rättade den åt mig på plats och sa att jag var godkänd så var det ett stort puh. Nu tänkte jag ta mig an nästa rest, en dissektionsdugga. Det är också en sån där jobbig sak jag har efter mig från grundkurserna. Jag har alltså kontaktat massa lärare för att ta igen gamla rester, passar lite på nu medan jag läser distanskurser. One over, three to go. 
 
Det blir en fullspäckad höst.
 
/busy woman
 
 

Stjärntecknet Kräftan - del 2

 

"Det viktigaste för en Kräfta är känslan, och känslan av att vara en del av något.

Kräftan är det vårdande tecknet, men har också ett behov av att själv bli omvårdad. De har inte intimitetsproblem som så många andra, utan öppnar sig gärna, men en Kräfta som då blir bränd kan skapa ett skal omkring sig, för att skydda sig.

 

En typisk Kräfta är känslig, intuitiv och har ett stort hjärta, med lite erfarenhet av livets hårdare törnar blir de något reserverade och avvaktande. Naturens kräfta har ett mjukt inre och ett hårt skal. Precis likadan är de som är födda i soltecknet Kräftan. De är beroende av stöd och uppmuntran eftersom de inte har så starkt självförtroende. De kan bli ganska osjälvständiga och är släktkära och hemkära. För dem är rötter och den privata historien mycket viktig. Man säger ofta om Kräftan att de är barn och förälder i samma person - de vårdar som ingen annan, men har ett stort trygghetsbehov. 

 

De lever sig lätt in i andra människors situationer och är goda lyssnare.

 

Många har konstnärliga talanger och ofta är de duktiga kockar.

 

Mår en Kräfta bra så är han öppen och mjuk, men hans känslighet gör att han skyddar sig så att det kan vara svårt för andra att verkligen komma honom in på livet.

 

Kräftor är också ganska försynta och kan förefalla vara blyga, men de drömmer ofta om berömmelse där de får mycket uppmärksamhet.

 

Härskarplaneten Månen gör Kräftan lyhörd och fantasifull, de har en fantastisk förmåga att avläsa stämningar och anpassar sig därefter. Det gör att de kan byta sinnesstämning med mycket kort varsel. Det kan också gissa sig till stora hemligheter utan att någon inviger dem med avsikt. Med sitt fotografiska minne får Kräftan på det sättet ett skarpt laddat vapen.

 

Kräftor oroar sig lätt, och är lite överkänsliga, vilket kan visa sig i de kroppsdelar som anses representera tecknet; mage, bröst och livmoder." 

 

 

Ett mitt-i-natten-inlägg

Ja jag borde sova, och för länge sen. Men jag satt uppe och pluggade sent och nu har jag ingen ro i kroppen till att sova riktigt än. Så jag har roat mig med att försöka komma underfund med vilken storlek jag ska ha på mina leggings.
 
Jag har nu kommit fram till att det är dessa jag iallafall vill ha:
 
  
Leggings , Funky Highwaist Leggings , Pieces - NELLY.COM
 
 
Alltså nummer två högst upp i inlägget om leggings.
 
Men storleksguiden på nelly är förvirrande. (inte för att andra storleksguider är bättre). 
Jag är i och för sig sämst på att mäta mig själv också.
 
 

MÅTTEN I CM FÖR: FUNKY HIGHWAIST LEGGINGS

  S/M M/L XS/S L/XL
Midja 32 34 30 36
Benlängd 75 77 73 79
Stuss 40 41 39 42
Lår 25 26 24 27
 
 
 
De måtten jag får till är alla under måtten för XS/S med undantag för benlängd, där är jag nånstans mitt emellan XS/S och S/M och det beroende på om jag mäter inne eller ute. Så, fråga: när man mäter benlängd, mäter man då på insidan av benen eller på utsidan? Sen tycker jag det är ytterst konstigt att jag är en XS/S? Det känns lite väl otroligt. Har jag magrat SÅ mycket?! Men det kan ju som sagt vara jag som mäter helt kefft också. Så om det är någon som är sugen på att göra en kroppsmätning på mig är det bara att hojta till! :p 
 
Help please, vill hemskt gärna få hem dom snaaaart.
 
Tack på förhand! ♥ 
 
 

När du inte vet om tårarna är av sorg, glädje eller rent utav lättnad

 En låt som åter igen har hittat tillbaka till min musiklista:
 
 
 
 

Stjärntecknet Kräftan

 
 
Jag och darl hade för ett tag sen en diskussion om huruvida det här med ens stjärntecken påverkar vem man är som person eller inte. Vi hade såklart lite olika synvinklar. Jag själv tycker att jag är väldigt mycket lik "en typisk kräfta", så som den beskrivs. Självklart inte till 100%, men vem är någonsin 100% i någon situation. Och man ska ju självklart inte leva hela sitt liv efter ens stjärntecken heller. 
Darl menade på lite andra saker. Så nu tänkte jag göra en liten serie om vem kräftan är. Det jag tycker passar in på mig samt det jag inte tycker passar in på mig kommer jag att låta vara osagt, men ni kan ju själva spekulera :)
 
Det finns många böcker och texter skrivna om olika stjärntecken. Detta är ett litet utdrag ur en bok tryckt av B. Wahlströms bokförlag AB 2006. Och om jag inte minns helt fel så fick jag denna bok av en annan Kräfta. Det är en innehållsrik bok och den tar upp mycket roliga saker, både på gott och på ont, men det blir bara ett litet utdrag ur boken eftersom det just är en bok som är till för att köpas. Den rekommenderas dock att köpas av de som intresserar sig för sitt stjärntecken, eller någon annans för den delen.
 
 
 
 
 
Vem är Kräftan?
 
"Ingen kan som Kräftan ta en närande och vårdande roll, de har traditionellt moderliga egenskaper och deras symbol avbildar två stiliserande bröst som visar hur modern ammar barnet. Det centrala i Kräftans liv är relationer och Kräftan är emotionellt mycket medveten om andras reaktioner. De fattar gärna beslut baserat på känsla hellre än intellekt. Kräftor har ett stort trygghetsbehov, både känslomässigt och ekonomiskt.
 
För många Kräftor är behovet av pengar lite för stort, inte för att de lever över sina tillgångar, utan för att de samlar och ser sin trygghet växa i takt med kontot, men mot den egna familjen kan de vara mycket generösa. De behåller pengar, redskap, saker och vänner så länge de kan, man vet ju aldrig när något kan komma att behövas. De gör sig också trygga genom att behålla sina kopplingar till det förflutna. De sparar minnen och brev, bryter sällan helt med sina kärlekspartners när relationen tar slut, de bor gärna kvar i sitt barndomshem och samlar på sig saker. Det kan vara en god idé att göra en upprensning med jämna mellanrum.
 
De har mycket gott minne och det är inte ovanligt med fotografiskt minne."
 
 
 Fortsättning följer...
 
 

Söndag - sista dagen på helgen

 
 
 
 
 
Alltså, vilken vecka. Både pms och sen började jag känna mig sjuk-hängig på det. Ingen bra kombination alls. Dessa två tillsammans drog ner mitt humör i botten. Men så i torsdags så tog jag mig ut och träffade folk för första gången och det var nog lite nyttigt. Och från och med i fredags så har jag bara känt mig sjuk-hängig vilket  gjorde att mitt humör steg avsevärt.
 
Så även om jag inte har orkat vara ute och festa i helgen så har den varit riktigt najs ändå. Tror till och med bättre än OM jag hade varit ute. För jag tror nämligen att en lugn helg var precis det som min kropp behövde. Så ett tack till alla som "tog hand om mig" i helgen. Även om jag inte var hemma så kände jag mig som hemma. 
 
Men nu är jag faktiskt hemma :) Jag har bäddat ner mig själv under en varm pläd framför webtv, gjort lite te och köpt hem en kesella hallon ♥ 
 
 

Fake it until you make it

Vattnet i kastrullen på spisen kokar. Eftersom du har ont om pengar så blir det pasta till middag.
Dags att hälla i spagettin. Du tänker noga på att du inte kan ta för mycket, för det ska räcka till många fler gånger. Det är en vacker syn när spagettibitarna singlas ner några i taget för att sedan vara helt under vatten. Och saltflingorna som du sakta singlar ner ser ännu vackrare ut. Du studerar dem noga. De är små men många.
 
Nu är det dags att skära till det sista av den lite lyxigare salamin som du köpt som pålägg. Det känns jobbigt. Du väljer att bryta den i små små bitar. Ju fler bitar desto mer mat? Helst vill du inte använda den alls. Den kan väl stå i kylskåpet som en prydnad eller så. För det är inte förs du har ätit upp den som det känns som att du har slösat pengar.
 
Men nu glömde du löken. En hel lök ska du unna dig att äta upp, för lök är ju billigt. Och lök är nyttigt. Och lök är en bra utfyllnad. Men även löken avger en mildare ångest när du tänker på att den faktiskt kostade nästan hela tre kronor. Pastan är nu nästan klar. Den sista ingrediensen till såsen är mozzarella. Det var specialpris på den idag. Den var riktigt billig.
 
Fast egentligen vill du inte använda hela tre olika ingredienser. Du gör det för att du en gång hört att det är viktigt med en någorlunda allsidig kost. Det här med att inte ha några pengar att "slösa" när det kommer till mat ger dig ångest. Nu är du lagom nere. Lagom till att maten är klar. Du häller först upp pastan. Sen resten. Nu måste du äta allt också. För om du inte äter upp allt så har du ju slösat flera kronor. Din tallrik renskrapas varje gång du äter mat.
 
Det här med att ha ont om pengar gör ont.
 
Men du har egentligen inte så ont om pengar att du inte kan äta. Utan du har projicerat din minskade matlust på detta. Portionen du lagade till var inte ens en ordentlig portion. Löken du använde var liten. Salamin var det inte mycket kvar av. Spagettin tog du lite av för att du ändå inte orkar mer än så. Och du åt faktiskt inte ens upp allt du tillagade heller. Resten av magen fyller du med läsk, kaffe och te. När du äter borta så äter du upp allt som bjuds på, det ser bra ut då. Men misströsta inte, det börjar bli bättre igen. 
 
Det här med att ha ont om pengar gör ont, men en minskad matlust gör mer ont.
 
 

En lista

1. Would you have sex with the last person you text messaged?
 
Nej det var en av mina biologivänner, Isabelle. Hon må vara väldigt snygg men.

2. You talked to an ex today, correct? 
 
Nej inte idag.

3. Have you taken someones virginity? 
 
Njae.

4. Is trust a big issue for you? 
 
Ja tyvärr. Har väldigt svårt för att lita på folk. Tillit kan ta år att bygga upp men sekunder att rasera. 
 

5. Did you hang out with the person you like recently? 
 
Gillar ingen speciell just nu så.

6. What are you excited for? 
 
Livet.

7. What happened tonight? 
 
Jag har, tro det eller ej, pluggat nästan hela kvällen! Så mycket att min hjärna nu är mos 

8. Do you think it’s disgusting when girls get really wasted? 
 

9. Is confidence cute? 
 
Ja till en viss mängd. Men mycket självförtroende är gulligare än alldeles för lite.

10. What is the last beverage you had? 

Fruktsoda.
 
11. How many people of the opposite sex do you fully trust? 
 
Hum, bra fråga...... kanske 2...

12. Do you own a pair of skinny jeans? 
 
Nope. Förvånade? :)

13. What are you gonna do Saturday night? 
 
Kommer med största sannolig befinna mig på Nalen. Jag har iallafall köpt biljetter dit. Burlesque-klubb med undervattenstema it is. Yey!

14. What are you going to spend money on next? 
 
Om jag kommer iväg till SU imorrn så är det antagligen en cappuccino eller altertivt någon form av mat om jag glömmer att ta med mig det. 
 
15. Are you going out with the last person you kissed? 
 
Nej. 

16. Do you think you’ll change in the next 3 months? 
 
Jag håller redan på och ändras lite. Men det blir nog inte en sån drastisk förändring hoppas jag.

17. Who do you feel most comfortable talking to about anything? 
 
Min bejbi, och om hon känner sig bekväm med dig så har du nog hennes lösenord med ;) Annars har jag inget emot att prata med mina systrar heller. De är mina ögonstenar.

18. The last time you felt broken? 
 
Känner mig trasig till och från. Sist var igår. Anledning vill jag ej gå in på här på bloggen då det inte bara är jag som är inblandad.

19. Have you had sex today? 
 
Nope. Singellivet.

20. Are you starting to realize anything? 
 
En hel del faktiskt. Jag har lärt känna mig själv en hel del sista halvåret. Det här med att gå från ett långt stadigt förhållande till att bli singel igen är inte bara negativt. Även om det är sorgligt. Vilka vänner som verkligen betyder något och som man betyder något för börjar synas. Att kärleken kan vara både väldigt vacker men samtidigt jobbig. Och mycket mer...

21. Are you in a good mood? 
 
Ja, just nu är jag det. Jobbigt hade det varit annars att fylla i denna låååånga lista med dåligt humör ;)
Men mitt humör går lite upp och ner som en bergochdalbana... är inne i en sån period.

22. Would you ever want to swim with sharks? 
 
Det är faktiskt något som jag skulle tycka var riktigt spännande. Men jag är antagligen lite för feg för att ta tag i det. Får väl se hur det blir när jag kommer ut i arbetslivet sen, hehe... man ska aldrig säga aldrig.

23. Are your eyes the same color as your dad’s? 
 
Oj, inte tänkt på den saken faktiskt. Kollar sällan in folks ögonfärg, om det inte är någon jag är kär i det vill säga.

24. What do you want right this second? 
 
Att mina resor till fältkurserna bokar sig själva så att jag bara behöver följa resebeskrivningen på biljetterna. Ah, det hade varit skönt!

25. What would you say if the person you love/like kissed another girl/boy? 
 
Beror helt på situationen. Är det någon konstig lek där detta ingår och jag är med i/på leken så skulle jag nog inte ha några större problem med det. Men annars.....................

26. Is your current hair color your natural hair color? 
 
Nej, eller ungefär halva mitt hår är.

27. Would you be able to date someone who doesn’t make you laugh? 
 
Finns nog inte på kartan. 

28. What was the last thing that made you laugh? 
 
Skrattade en hel del i fredags. Mina biologivänner och deras vänner är riktigt roliga :)
 
29. Do you really, truly miss someone right now? 
 
Ja....
 


30. Does everyone deserve a second chance? 
 
Ja, i de allra flesta situationer. Men det är helt beroende på situation. Det finns vissa saker som jag skulle kunna förlåta men inte glömma. Men de är inte många.

31. Honestly, do you hate the last boy you were talking to? 
 
Nej det gör jag verkligen inte, men jag är lite besviken över en sak.

32. Does the person you have feelings for right now, know you do? 
 
Har inga känslor för någon just nu utan håller mig till mina vänskapsrelationer.

33. Are you one of those people who never drinks soda? 
 
Åh, jag älskar cola, så näää.

34. Listening to? 
 
Just nu inget. För en stund sen: mina nya playlist på spotify med chill-låtar som nu är mina plugglåtar.

35. Do you ever write in pencil anymore? 
 
När man pluggar så måste man dessvärre skriva med penna. Om man inte orkar släpa med sig sin dator in på varje föreläsning. Och även om jag läser distanskurser i höst, så ska jag skriva en tenta i mitten av september på vanligt, hederligt vis... med papper och penna.

36. Do you know where the last person you kissed is? 
 
Antagligen hemma. Men man vet ju aldrig.

37. Do you believe in love at first sight? 
 
Vet inte.

38. Who did you last call? 
 
Min syster, igår. 

39. Who was the last person you danced with? 
 
Måste nog vara min vän Björnis (som Ellis skulle sagt), när vi var en massa biologer som var ut och firade att vårterminen var slut. 

40. Why did you kiss the last person you kissed? 
 
Vi var tillsammans och jag kände för det.

41. When was the last time you ate a cupcake? 
 
Oj, tror det var alldeles för länge sen nu. Ge mig! 

42. Did you hug/kiss one of your parents today? frown
 
Nej jag har inte träffat någon alls idag, utan jag har hållit mig hemma med plugg och webtv.

43. Ever embarrass yourself in front of a crush? 
 
Ojoj, det händer ofta.

44. Do you tan in the nude? 
 
Aldrig gjort i vuxet tillstånd faktiskt. Föredrar bikini.

45. If you could, would you take back your last kiss? 
 
Nej verkligen inte.

46. Did you talk to someone until you fell asleep last night? 
 
Nej, jag roade mig med att börja läsa i en av mina kursböcker. Så spännande var det. Men jag hade ju hellre legat och pratat med någon tills jag somnade. Gärna någon i samma säng... *saknar*

47. Who was the last person to call you?  heart
 
Syster, i måndags. Men jag missade det samtalet. Senaste samtalet jag svarade på var dock från en vän till en biologivän (Ellis), Anneli, i lördags.

48. Do you sing in the shower? 
 
Det händer. Men inte lika ofta nu som tidigare. Undrar om det har något med humör att göra?

49. Do you dance in the car? 
 
Haha, får man plats till att göra det?

50. Ever used a bow and arrow? 
 
Nej, men det är något jag gärna vill prova.

51. Last time you got a portrait taken by a photographer? 
 
Oj, måste nog vara på min väns möhippa. Några år sen alltså.

52. Do you think musicals are cheesy? 
 
Jag är inget större fan av musikaler nej. Men jag har sett Moulin Rouge och Chicago live. Och de var ju såklart bra. Framförallt var stämningen bra.

53. Is Christmas stressful? 
 
Jag har övergått från att älska julen till att tycka den är stressig och lite smått tråkig.

54. Ever eat a pierogi? 
 
Nej usch, ser ju för slemmigt ut.

55. Favorite type of fruit pie? 
 
Blåbärspaj! Men blåbär är ingen frukt, så om det absolut måste vara en frukt säger jag äppelpaj. Men blåbärspaj och hallonpaj är helt klart mycket bättre.

56. Occupations you wanted to be when you were a kid? 
 
Lärare, läkare, veterinär... det gamla vanliga.

57. Do you believe in ghosts? 
 
Jag vill inte, men jag har upplevt en del som jag inte kan förklara.

58. Ever have a Deja-vu feeling? 
 
Händer regelbundet. 

59. Take a vitamin daily? 
 
Nej jag är lite dålig på det här med att göra saker regelbundet. Fast just vitaminer får man i sig bra av genom maten bara.

60. Wear slippers?
 
Har innetofflor som jag använder när det är kallt.

61. Wear a bath robe? 
 
Äger ingen, men om jag hade ägt en så hade jag antagligen använt den rätt så flitigt.

62. What do you wear to bed? 
 
När jag sover borta i egen säng: underkläder samt ett linne, alternativt en t-shirt.
 
När jag sover borta i delad säng: underkläder samt ett långt linne, alternativt en stor t-shirt.
 
När jag sover hemma: endast underdelen av underkläderna.

63. First concert? 
 
Tror det var Celine Dion i globen med mamma + syster.

64. Wal-Mart, Target or Kmart? 
 
Oj, aldrig besökt dessa så...

65. Nike or Adidas? 
 
Nike.

66. Cheetos Or Fritos? 
 
?

67. Peanuts or Sunflower seeds? 
 
Jordnötter om jag befinner mig inomhus, solrosfrön om jag befinner mig utomhus.

68. Favorite Taylor Swift song? 
 
Kände inte till Taylor Swift innan denna lista. Men nu när jag lyssnat på några av hennes låtar så får jag nog säga denna:
 

69. Ever take dance lessons? 
 
Sist jag dansade var för ca 1-2 år sen, när jag under en termin provade på streetdance. Men innan dess har jag dansat show/jazz i flera år, det var dock länge sen nu.... slutade när jag började på gymnasiet pga flyttade från Stockholm. Jag är dock väldigt sugen på att ta upp det igen. 

70. Is there a profession you picture your future spouse doing? 
 
Min framtida make får pyssla med precis vad han vill, så länge det är lagligt och medför en inkomst av något slag.

71. Can you curl your tongue?
 
Nej inte vad jag vet.

72. Ever won a spelling bee? 
 
Aldrig ställt upp i någon sådan tävling heller.

73. Have you ever cried because you were so happy? 
 
Ja och det är en väldigt fin känsla.

74 Do you study better with or without music? 
 
Med musik. Helt klart! Jag har svårt för total tystnad i allmänhet med, det gör att jag börjar fundera. 

75. Regularly burn incense? 
 
Huh? 

76. Ever been in love? 
 
Javisst.

77. Who would you like to see in concert?
 
Eminem och Lily Allen.

78. Hot tea or cold tea? 
 
Vaaaarmt.

79. Tea or coffee? 
 
Även om jag bara älskar en god cappuccino, och numer endast köper kaffe när jag besöker ett fik eller så, så måste jag nog säga te ändå. Te är mitt ♥.

80. Favorite type of cookie? 
 
Allt med choklad.

81. Can you swim well? 
 
Helt okej iallafall. 

82. Can you hold your breath without holding your nose? 
 
Haha ja. 

83. Are you patient? 
 
Det beror helt på situationen. Men generellt sätt så nej...

84. DJ or band, at a wedding? 
 
Om jag hade råd att spendera en massa pengar hur som helst så hade jag klart valt ett band. Det är något speciellt med den känslan. Men DJ funkar bra det med.

85. Ever won a contest? 
 
Är osäker på om jag gjort det. 

86. Ever have plastic surgery? 
 
Nope. Inga planer på det iallafall.

87. Which are better black or green olives? 
 
Svarta oliver eller fyllda gröna oliver.

88. Opinions on sex before marriage? 
 
Är upp till var och en.  Tycker inget alternativ är bättre än det andra.

89. Best room for a fireplace? 
 
Att ha en i sovrummet skulle ju vara bra mysigt. Men å andra sidan är det ju mysigt nog att krypa ner i en säng, så kanske får säga vardagsrummet iallafall?

90. Do you want to get married? 
 
Ja det vill jag nog.
 

Höstshoppingen

Ett par leggings är ett av två plagg som är det enda jag tillåtit mig själv att köpa under hösten. Men jag vill ha några som man kan bära utan att ha lång tröja eller kjol eller liknande över. Svårt val dock. 
 
Här är några stycken från Nelly som jag har spanat in iallafall:
 
 
Leggings , Wetlook Leggings , Ax Paris - NELLY.COM Leggings , Funky Highwaist Leggings , Pieces - NELLY.COM Leggings , Nanna High Coated Legging , Only - NELLY.COM Leggings , Leather Line Leggings , Vogue - NELLY.COM Leggings , Funky Wow Highwaist Leggings , Pieces - NELLY.COM 
 
 
Har spanat in Asos också. Gah. Beslutsångest. Mitt liv skulle vara så mycket lättare om jag kunde vara mer beslutsam. Det är ju för sjutton bara ett par leggings?
 
Så, vilka passar mig bäst?
 

A new beginning

Då jag har avslutat ett kapeitel i mitt liv och påbörjat ett nytt, vänt sida samt börjat skriva på blanka blad så tyckte jag det var dags att göra detsamma med bloggen. Så här är mitt nya jag. Jag kommer inte att stänga ner den andra bloggen än på ett tag, då den innehåller en hel del minnen, men jag kommer inte att uppdatera den heller. 
 
Det var allt jag hade att säga för tillfället.
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0